Featured image

Basquerville Festibala

Design & Tech | Diseinu grafikoaren eta teknologiaren inguruko euskal festibala

Sormenera bideratutako jaialdia, disenuaren kodeetatik, teknologien erabileratik eta tresna digilatetatik abiatuta.

Diseinuak milaka urte daramatza gizartearen alderdi integrala izaten, eta diseinua bera ahalbidetzen duten teknologiekin batera eboluzionatu du. Historiaurreko kobazuloetan sortutako sinbolo eta marrazkietatik, aro digitalean landutako erabiltzaile-interfaze konplexuetara, historian zehar emozioak eta mezuak transmititzeko bitartekoa izan dugu diseinua.

Gaur egun, teknologiak goitik behera aldatu du diseinatzeko eta sortzeko modua. Digitalizazioari eta automatizazioari esker, diseinatzaile profesionalek azkarrago eta modu eraginkorragoan lan egin dezakete; hala ere, horrek sormen-aukera eta erronka berriak ere ekarri ditu. Diseinua eta teknologia inoiz baino estuago lotuta daude orain, eta jaialdi honek harreman sinbiotiko hori aztertzen du.

Basquerville Festibalean, diseinuaren eta teknologiaren arloko azken joerak aztertzeko eta ezagutzeko aukera izango dugu, baita industriako beste profil sortzaile eta profesional batzuekin konektatzeko aukera izan ere. Besteak beste, tailer eta hitzaldi hezigarriak, erakusketak eta networking-saioak izango ditugu; beraz, ekitaldi hau esperientzia paregabea eta aberasgarria izango da bertaratzen diren guztientzat.

 

Ostirala 23

09:30 Akreditazioa eta ongietorria
10:00 Inaugurazioa
10:05 Harroby [HARROBY]

  • IDarte
  • Kunshtal
  • EIDE Gazteak

11:30 workshop I (3 ordu) [WORKSHOPS]
Hasi edukia sortzen adimen artifizialeko tresnekin eta bultzatu zure sormen prozesuak - Imanol Terán
11:30 workshop II (3 ordu) [WORKSHOPS]
Snifform. Hiri-hizkuntza bisualaren bilaketa eta esperimentazioa - Alain Villastrigo & Egoitz Aulestia (Husmee)


16:15 Espadaysantacruz Studio - Zergatik publizitatea ez dira iragarkiak bakarrik? (40 min) [KANTXA]
16:55 MUY - MUY teknologiaren alde onetik (40 min) [KANTXA]
17:35 Husmee - Behaketa, ikerketa eta esperimentazioa azterlana, sormen prozesu sendo baten oinarri gisa (40 min) [KANTXA]    
18:30 Ika-Mika, mikro irekia (networking) (90 min) [IKA-MIKA]


Larunbata 24


10:30 Bonita Estudio - Diseinua eta business (40 min) [KANTXA]
11:10 Estudio Primo - Erakutsi ez zarela robot bat (40 min) [KANTXA]
11:50 Coffee [ATSEDEN] 
12:00 Maitane Valdecantos - Talentuaren babesa (30 min) [KANTXA]
12:30 Estudio Avocado - Clear Branding edo ezer hain argi ez dagoenean (40 min) [KANTXA]
13:10 Thru Studio - Mugimenduaren bidezko diseinu grafikoa (40 min) [KANTXA]

16:15 Comodo Screen - Proiektu zirraragarriak (50 min) [KANTXA]
17:15 Práctica - Argi-ilunak (50 min) [KANTXA]
18:30 lunch networking (90 min) [JAIALAB]